MEZELER

Dünya’nın neresine giderseniz gidin sofraları zenginlestirmek için olsun, iştah açmak için olsun, özellikle alkol barındıran masalarda muhabbetin yanında atıştırmalık meze çeşitlerini bulabilirsiniz. Lakin Akdeniz, Ortadoğu ve Türk mutfağında mezelerin yeri çok başkadır. İçki sofralarını bizde bol mezeyle süslemek adettendir. Hele ki çilingir sofrası deyince akan sular durur! Dursun akan sular, sürsün muhabbetler… Sandal Balık Lokantasının dillere destan mezeleri bu muhtesem masaların gerçekten baş tacı…70 çeşide varan bu mezelerin, bir anne eliyle, bir anne titizliğiyle Suzan Güven tarafindan yapılıyor olmasi ise ayri bir tat ve güzellik katiyor. Akdeniz’in ve Ege’nin taptaze yeşillikleri, zeytinyağlıları, Anadolu’nun tahılları, Karadenizin tatlari ve daha nicesini bulabileceğiniz apayri lezzetteki mezeler, çeşitliliğiyle kafanizi kariştiracak olsa da damağınızda bırakacağı o nefis tatla başınızı döndürecek.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir